Ylva Maria Thompson


 

LoveBoat-kryssning den 9 november!

YMT

Boka kryssningen på
http://www.tallinksilja.com/sv/web/se/loveboat

Föredrag av YLVA MARIA THOMPSON på LOVE BOAT 10 november.

Ylva Maria om kön och kön.

YLVA MARIA THOMPSON.

Ylva Maria Thompson föddes 1960 i Stockholm men bodde i Genève mellan 1966 och 1972, vilket tvingade henne att hålla kontakt med sina svenska vänner och släktingar genom brevväxling. På den tiden fanns inte såna avancerade tekniska uppfinningar som mobiltelefoner, persondatorer, internetuppkoppling och mail, hjälpmedel som hon sedermera lärt sig uppskatta, för att inte säga övervärdera betydelsen av.

Hon har pluggat så mycket att hon inte längre är studiemedelsberättigad, bland annat psykologi, filosofi, konstvetenskap och konst. Hon har överlevt kändisskap, företagsledarhelveten och en överdimensionerad ansvarskänsla för andra männskors psykosexuella hälsa. Numera medlem i KRO, konstnär, bloggare, skribent.

För att metamorfosera livserfarenhet, det svarta, lusten, friheten, längtan, njutningen, det bundna och gränslösheten, arbetar hon enträget dekorativt i flera dimensioner.

”Min röda tråd är lusten. Ibland betrakatad med distans, men oftast tätt inpå. På djupet, och genom kulturens filter.”

Ylva Maria  tog porr-oskulden på Svenska folket som programledare på TV-1000 mellan 1991 och 1996, rörde om i debattgrytan med mottot ”Skäms inte för din sexlust” och några år senare slog hon igenom som konstnär med 100 avgjutningar av kvinnors kön.

Nu tar hon sig an mannens kuk, med det skrivna ordet som råmaterial och minnen, kunskap och fantasier som inspiration.

I boken Q-kar gör hon ett allvarligt försök att belysa mannens unika organ ur så många vinklar ni kan föreställa er, med en mustig och frustig inställning till hela kompotten av kulturella konnotationer och intersektionella maktanalyser. Efter att ha avnjutit läsningen av boken Q-kar kommer ni aldrig någonsin mer att påstå att en kuk är en kuk är en kuk.

Boken kommer att finnas till försäljning i samband med föreläsningen ombord.

Läs mer om Ylva Marias arbete på: www.ylva-art.com

samt se vad hon bloggar om på :www.finest.se/ylvamaria